Step 3

Vælge dit farverum: RGB eller CMYK.

Når du opretter dit InDesign dokument, har du mulighed for at vælge, hvilket medie slutproduktet skal ud på. Her er det vigtigt, at du altid opretter det til print.
Når du vælger print, bliver alle farver i farvepaletten automatisk indstillet til CMYK, og den sorte farve vil bestå 100% af K. (sort).

I farvepaletten har man også mulighed for at vælge ‘register’. Denne skal aldrig bruges til avistryk, da denne består 400% farve. Det vil sige 100% af hver CMYK farve. Dette vil give meget afsmitning, og bør derfor bestemt ikke anvendes til brødtekst og overskrifter.

Vær opmærksom på, at hvis dit eksporterede dokument i PDF indeholder tekst og grafik, som ikke er grå eller CMYK-farver, vil OTMs colorflow automatisk konvertere alle farver til CMYK. Dette er en automatisk process, og OTM kan ikke tage ansvar for dette.

Hvad med billeder?

Du kan vælge at konvertere billeder til CMYK i Photoshop ved hjælp af ICC-profilen isonewspaper26v4.icc med det samme. Vores anbefaling er dog, at du venter med dette, hvis du skal vise dit billede på flere medier – altså eksempelvis på web, i en app og til print. Her vil det være fordel først at konvertere billedet til CMYK, når filen (PDF) til print eksporteres. Se mere om dette i step 6.

Du kan også vælge at beholde alle billeder i RGB, og lade OTM konvertere disse til CMYK. Hos OTM har vi et colorflow som automatisk gør dette, og vi kan derfor ikke tage ansvar for konverteringen.

 

Uanset hvilken af de ovenstående løsninger, du vælger, kræver det stadig at du laver billedbehandling på billederne, inden de eksporteres til PDF. Se mere om dette i step 5.

Kontakt os​

Vi vil altid gerne hjælpe, råde og vejlede vores kunder godt på vej.